Skip to main content

Start volgende online avondcursus ‘Beter Thuis met Dementie’

Om beter te kunnen omgaan met en zorgen voor een ouder met dementie

Zorgen voor een ouder met dementie kan een hele opgave zijn. Door de ziekte ziet u uw vader of moeder veranderen en krijgt u te maken met allerlei zaken waarop u niet bent voorbereid, zoals bijvoorbeeld veiligheid of regelgeving. Dat kan leiden tot het gevoel dat u tekort schiet, onbegrip en veranderingen in de relatie. Om kinderen van een ouder met (beginnende) dementie te helpen beter om te gaan met de ziekte van hun vader of moeder en beter voor hen te kunnen zorgen, biedt Laurens vanaf half mei de online avondcursus ‘Beter Thuis met Dementie’ aan. 

Hoe ziet de avondcursus eruit? 

De online cursus start eind mei/ begin juni en bestaat uit acht avonden, van 19.00 uur tot 21.00 uur die om de week via google meet worden verzorgd. Per avond worden twee workshops gegeven. Hierin komen diverse aspecten waarmee u te maken kunt krijgen aan bod zoals de medische kant van dementie, het tegengaan van sociaal isolement van de ouder met dementie, veranderende rol van kind naar verzorger, veiligheid in huis en domotica, planning voor de toekomst, eerste hulp bij vallen, communicatie & voeding, bewegen en omgaan met overbelasting. De cursus wordt gegeven door een team van experts, met o.a. een psycholoog, ergotherapeut, maatschappelijk werker en een specialist ouderengeneeskunde. 

Voor wie? 

De cursus is bedoeld voor volwassen kinderen van wie de vader of moeder (beginnende) dementie heeft en in Rotterdam woonachtig zijn. De cursus is alleen bedoeld voor de kinderen, dus niet voor de ouder. Bedoeling is dat één ‘kind’ per gezin meedoet. Het is wel mogelijk om de workshops onderling binnen de familie te verdelen. 

Kosten 

De cursus wordt gefinancierd door de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor inwoners van Rotterdam en omstreken. De eigen bijdrage is € 80,- voor alle avonden, inclusief de uitgebreide cursusmap die u na afloop als naslagwerk kunt gebruiken.

Aanmelden of meer informatie? 

Ga voor meer informatie naar beterthuismetdementie.laurens.nl. U kunt u ook rechtstreeks aanmelden via beterthuismetdementie@laurens.nl of telefonisch via 06 22 49 48 30. Over de exacte data van de cursus wordt u na aanmelding geïnformeerd.