Avondcursus: voor als uw vader of moeder dementie heeft

Met lotgenoten workshops volgen.

Hoe ziet een avondcursus eruit?

Deze cursus is bedoeld voor mensen van wie de vader of moeder dementie heeft of krijgt. Alle aspecten waarmee mensen te maken kunnen krijgen komen aan bod. De cursus wordt gegeven door een team van experts, met o.a. een psycholoog, ergotherapeut, maatschappelijk werker en een specialist ouderengeneeskunde. De leden van ons team vindt u hier.

Elke cursusavond begint om 19.30 uur met een van de vier thema’s en duurt tot 21.30 uur. Per avond worden twee workshops gegeven. De kosten voor de cursus bedragen € 100,- incl. cursusboek.

Een voorbeeld van de opbouw van de avondcursus vindt u hieronder.

Wat houdt de avondcursus in?

Zorgen voor een ouder met dementie kan een hele opgave zijn. Door de ziekte ziet u uw vader of moeder veranderen. Dat kan leiden tot onbegrip, het gevoel dat u tekort schiet en veranderende onderlinge verhoudingen. Ook krijgt u te maken met allerlei zaken waarop u niet bent voorbereid, zoals bijvoorbeeld veiligheid of regelgeving.

Heeft uw vader of moeder dementie?

De cursus helpt kinderen van ouders met dementie om beter met de ziekte van hun vader of moeder om te gaan. Ook leren zij beter voor hen te zorgen.

Laurens biedt de avondcursus ‘Beter Thuis met Dementie’ aan. Na deze cyclus wordt er weer een nieuwe gestart, waarvoor inschrijven nu al mogelijk is.

Tijdens deze cursus komen de deelnemers alleen, dus zonder ouder. Het is de bedoeling dat er één ‘kind’ per gezin meedoet met de avondcursus zodat er genoeg plekken zijn. Het is wel mogelijk om de workshops onderling te verdelen.

De cursus wordt gefinancierd door de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor inwoners van Rotterdam (of Pijnacker-Nootdorp, Delft, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Midden-Delfland en Westland).

De eigen bijdrage is € 100,- voor alle avonden, inclusief een maaltijd, koffie en thee.

Het restaurant van Laurens de Hofstee in Rotterdam.

We zoeken nog deelnemers, aanmelden kan al!
(kijk voor actuele data en een voorbeeldprogramma onder de foto)

Download hier de folder:

Quote van een deelnemer:

“Er komt veel aan bod en het komt regelmatig van pas, al was het alleen maar om te durven vragen.”

Meer ervaringen ››

Voor wie

Voor mensen vanaf 25 jaar die mantelzorger zijn van een ouder met dementie en waarvan deze ouder woonachtig is in Rotterdam of gebruik maakt van een dagbesteding in Rotterdam.

Data avondcursus

De avondcursussen worden twee-wekelijks gehouden, u kunt zich doorlopend aanmelden.  U kunt daarbij kiezen tussen aanmelden voor een speciale avond of aanmelden voor de gehele cursusreeks. De avondcursussen worden steeds opnieuw herhaald. Actuele informatie over het programma krijgt u via onderstaande link. Wij vertellen u er graag meer over.

Aanmelden kan hier

Een extra cursusboek?

Wanneer u een cursus volgt, krijgt u van ons een uitgebreid cursusboek met alle informatie. We krijgen nog wel eens vragen voor een extra boek. Deze zijn te bestellen tegen de kostprijs van € 24,95 incl. verzending. Wilt u een extra cursusboek bestellen? Stuur dan een mail naar beterthuismetdementie@laurens.nl

Voorbeeld opbouw avondcursus

De cursus wordt gegeven door o.a. een psycholoog, ergotherapeut, maatschappelijk werker en een specialist ouderengeneeskunde. Per avond worden twee workshops gegeven.

Bent u geïnteresseerd in de avondcursus?
Neem dan contact op met Claire Meijer

Aanmelden als deelnemer

We zoeken nog deelnemers voor Beter Thuis met Dementie! Wilt u meedoen of meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van ons project? Stuur dan een mailtje naar beterthuismetdementie@laurens.nl

© 2020 Laurens. All Rights Reserved.

Wat kunnen wij voor u betekenen?