Skip to main content

Avondcursus oud

Avondcursus voor kinderen van

ouders met dementie

Met lotgenoten workshops volgen.

Hoe ziet een avondcursus eruit?

De cursus is er speciaal voor kinderen (vanaf 25 jaar) van wie de vader of  moeder dementie heeft, of krijgt. Alle aspecten waarmee mensen te maken kunnen krijgen komen aan bod. De cursus wordt gegeven door een team van experts, met o.a. een psycholoog, ergotherapeut, maatschappelijk werker en een specialist ouderengeneeskunde. De leden van ons team vindt u hier.

Met elkaar dineren en dan twee workshops volgen

Elke cursusavond begint om 18.00 uur met een inloop en een maaltijd. Om 19.00 uur start het programma dat tot 21.00 uur duurt. Per avond worden twee workshops gegeven.

Een voorbeeld van de opbouw van de avondcursus vindt u hieronder.

Wat houdt de avondcursus in?

Zorgen voor een ouder met dementie kan een hele opgave zijn. Door de ziekte ziet u uw vader of moeder veranderen. Dat kan leiden tot onbegrip, het gevoel dat u tekort schiet en veranderende onderlinge verhoudingen. Ook krijgt u te maken met allerlei zaken waarop u niet bent voorbereid, zoals bijvoorbeeld veiligheid of regelgeving.

Voor kinderen van ouders met dementie

De cursus helpt kinderen van ouders met dementie om beter met de ziekte van hun vader of moeder om te gaan. Ook leren zij beter voor hen te zorgen.

Laurens biedt de avondcursus ‘Beter Thuis met Dementie’ aan.  Na deze cyclus wordt er weer een nieuwe gestart, waarvoor inschrijven nu al mogelijk is

Tijdens deze cursus komen de deelnemers alleen, dus zonder ouder. Het is de bedoeling dat er één ‘kind’ per gezin meedoet met de avondcursus zodat er genoeg plekken zijn. Het is wel mogelijk om de workshops onderling te verdelen.

De cursus wordt gefinancierd door de gemeente Rotterdam en is bedoeld voor inwoners van Rotterdam (of Pijnacker-Nootdorp, Delft, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Midden-Delfland en Westland).

De eigen bijdrage is € 80,- voor alle avonden, inclusief een maaltijd, koffie en thee 

Meer informatie over de locatie

Het restaurant van Laurens de Hofstee in Rotterdam.

We zoeken nog deelnemers, aanmelden kan al!
(kijk voor actuele data en een voorbeeldprogramma onder de foto)

Aanmelden

Quote van een deelnemer:

“Er komt veel aan bod en het komt regelmatig van pas, al was het alleen maar om te durven vragen.”

Meer ervaringen ››

Data avondcursus

Vanaf de 3e week in september kunnen er weer cursussen gegeven worden op de locatie De Hofstee in Rotterdam Ommoord.

Voor wie: Voor kinderen vanaf 25 jaar die mantelzorger zijn van een ouder met dementie en woonachtig zijn in Rotterdam of gebruik maken van een dagbesteding in Rotterdam.

Aanmelden kan hier

Voorbeeld opbouw avondcursus

De cursus wordt gegeven door o.a. een psycholoog, ergotherapeut, maatschappelijk werker en een specialist ouderengeneeskunde. Per avond worden twee workshops gegeven.

Bent u geïnteresseerd in de avondcursus?
Neem dan contact op met Claire Meijer

Contact opnemen