Skip to main content

Avondcursus:
als uw vader of moeder dementie heeft

Met lotgenoten workshops volgen

Hoe ziet een avondcursus eruit?

Deze cursus is bedoeld voor mensen van wie de vader of moeder dementie heeft of krijgt. Alle aspecten waarmee mensen te maken kunnen krijgen komen aan bod. De cursus wordt gegeven door een team van experts, met o.a. een psycholoog, ergotherapeut, maatschappelijk werker en een specialist ouderengeneeskunde. De leden van ons team vindt u hier.

Elke cursusavond begint om 19.30 uur met een van de vier thema’s en duurt tot 21.30 uur. Per avond worden twee workshops gegeven. 

Een voorbeeld van de opbouw van de avondcursus vindt u hieronder.

Het restaurant van Laurens de Hofstee in Rotterdam

Wat houdt de avondcursus in?

Zorgen voor een ouder met dementie kan een hele opgave zijn. Door de ziekte ziet u uw vader of moeder veranderen. Dat kan leiden tot onbegrip, het gevoel dat u tekort schiet en veranderende onderlinge verhoudingen. Ook krijgt u te maken met allerlei zaken waarop u niet bent voorbereid, zoals bijvoorbeeld veiligheid of regelgeving.

Heeft uw vader of moeder dementie?

De cursus helpt kinderen van ouders met dementie om beter met de ziekte van hun vader of moeder om te gaan. Ook leren zij beter voor hen te zorgen. Tijdens deze cursus komen de deelnemers alleen, dus zonder ouder. 

Bij voldoende aanmeldingen starten we weer een nieuwe cursus. Inschrijven is nu al mogelijk. ‘Beter Thuis met Dementie’ is een initiatief van Laurens. 

De kosten voor de avondcursus voor de inwoners van de gemeente Rotterdam zijn € 100,-, incl. cursusboek. Woont u ergens anders, dan zijn de kosten afhankelijk van uw woonplaats. Neem voor meer informatie contact op met Claire Meijer 06 22 49 48 30.

We zoeken nog deelnemers, aanmelden kan al!
(kijk voor actuele data en een voorbeeldprogramma onder de foto)

Download hier de folder:

Quote van een deelnemer:

“Er komt veel aan bod en het komt regelmatig van pas, al was het alleen maar om te durven vragen.”

Meer ervaringen ››

Voor wie

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers die zorgen (of gaan zorgen) voor een ouder met dementie.

De cursus bestaat uit deze vier bijeenkomsten

1. algemene informatie over dementie en gedrag
2. zorgen voor jezelf als mantelzorger
3. zorgen  voor de ouder met dementie
4. gebruik van voorzieningen en planning voor de toekomst

Data avondcursus

De avondcursussen worden twee-wekelijks gehouden, u kunt zich doorlopend aanmelden. Bij voldoende aanmeldingen starten we weer een nieuwe cursus.  De avondcursussen worden steeds opnieuw herhaald. Actuele informatie over het programma krijgt u via onderstaande link. Wij vertellen u er graag meer over.

Aanmelden kan hier

Ouder & kind versie start bij voldoende aanmeldingen

De ouder & kind cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten in Laurens de Hofstee. 

Aanmelden kan hier

Een extra cursusboek?

Wanneer u een cursus volgt, krijgt u van ons een uitgebreid cursusboek met alle informatie. We krijgen nog wel eens vragen voor een extra boek. Deze zijn te bestellen tegen de kostprijs van € 24,95 incl. verzending. Wilt u een extra cursusboek bestellen? Stuur dan een mail naar beterthuismetdementie@laurens.nl

Voorbeeld opbouw avondcursus

De cursus wordt gegeven door o.a. een psycholoog, ergotherapeut, maatschappelijk werker en een specialist ouderengeneeskunde. Per avond worden twee workshops gegeven.

Bent u geïnteresseerd in de avondcursus?
Neem dan contact op met Claire Meijer